Izolatia cu poliuretan – solutia potrivita pentru acoperis ?

Acoperisul reprezinta elementul casei prin care se pierde cea mai mare parte din caldura casei  pe timpul iernii generand in acest fel costuri suplimentare necesare mentinerii unui climat placut in locuinta .

Mai ales in cazul constructiilor care utilizeaza spatiul de sub invelitoare ca si spatiu locuibil, se recomanda folosirea unei izolatii de calitate, care sa ofere un mediu placut fara consum mare de energie .

O astfel de izolatie este spuma poliuretanica, o izolatie de ultima generatie, utilizata pe scara larga cu succes de mai multi ani in Europa, America de Nord si Asia. Transferul termic mic, posibilitatea de a realiza diverse grosimi de izolatie fara pierderi tehnologice, si rapiditatea cu care este pusa in opera, reprezinta cateva avantaje care recomanda acest produs beneficiarilor care doresc un produs de calitate superioara .

Desi la prima vedere pare un ” produs scump „, raportandu-ne la durata de viata si calitatile deosebite ale materialului, izolatia cu poliuretan este in acest moment cea mai buna solutie pentru izolarea acoperisului .

De ce am nevoie de izolatie la acoperis ?

Cea mai mare parte din caldura pierduta de o constructie pe timpul iernii se datoreaza unei deficiente privind izolatia acoperisului .

Un acoperis izolat necorespunzator are ca rezultat cresterea facturilor de utilitati atat pe timpul iernii cat si pe perioadele de vara, atunci cand temperatura crescuta ne obliga sa folosim aerul conditionat .

O izolatie de buna calitate are ca rezultat scaderea facturilor la utilitati dar si asigurarea unui confort sporit in locuinta . Alegerea materialelor cu care se realizeaza izolatia acoperisului ar trebui sa se faca tinand cont atat de pretul acestora cat si de caracteristicile tehnice si avantajele pe care le ofera respectivele materiale .

In cazul in care aveti un acoperis din tabla ondulata, realizarea unei izolatii de calitate va ofera atat avantajul unui confort termic sporit, cat si avantajul unei izolatii fonice deosebite, stiut fiind faptul ca unele persoane sunt deranjate de zgomotul produs de ploaie .